Portfolio

Terug naar de homepage

Adviseur

De zorg voor ouderen in de huisartsenpraktijk heeft de toekomst! Voor goede ouderenzorg is de expertise binnen de huisartsenzorg essentieel. Complexe domein overstijgende vraagstukken en regeltaken kosten veel tijd. Een oplossing? De praktijkondersteuner ouderenzorg via Praktijksteun. Als adviseur praktijkondersteuner ouderenzorg bij Praktijksteun ben ik betrokken bij de inhoudelijke ontwikkeling van de functie POH-O.

Binnen Praktijksteun combineren we de persoon (de praktijkondersteuner ouderenzorg) met een sterke werkmethodiek. Deze POH-O ontzorgt de huisarts waar het ouderen betreft. Zij of zij levert pro-actieve, persoonsgerichte, netwerkzorg. De door ons  ontwikkelde methodiek wordt zowel in gesprek met huisartsen als voor de coaching van de POH-O’s gebruikt. Zo ontstaat zicht op kwaliteit, en wordt structuur en focus aangebracht.

Het is waardevol om als adviseur praktijkondersteuner ouderenzorg bij Praktijksteun betrokken te zijn bij de inhoudelijke ontwikkeling van deze functie. Het ‘in de markt zetten’  van een nieuwe functie is een uitdaging. Zeker in een tijd waar huisartsen aan alle kanten overlopen. Gesprekken met zowel huisartsen als zorggroepen leveren veel informatie op. Hoe kijkt men aan tegen de enorme uitdaging op het vraagstuk ouderenzorg? Wat is de visie van de zorggroep en hoe wordt dit vertaald naar de praktijk? De werving en het coachen van POH-O’s is erg inspirerend! We blijven leren van elkaar.

De samenwerking met huisartsen en zorggroepen is voor mij bekend terrein. Zo ervaar ik PrimaCura, Chronos en Zorggroep Haarlemmermeer ook als prettige opdrachtgevers.