Portfolio

Terug naar de homepage

Dementie en Corona

Samen met Saskia Danen ontwikkelde ik twee infographics over contact ten tijde van Corona. Zij deed de deskresearch en leverde een enorme hoeveelheid inhoud en bronnen aan in platte tekst. Het doornemen, structureren en reduceren van deze informatie tot zo’n mooi eindresultaat was geweldig leuk om te doen. We kregen enorm veel positieve reacties!

Bezoek aan een dierbare in het verpleeghuis viel weg. Op onderstaande infographic staan alternatieven voor dat reguliere contact.

Ook dagbesteding viel weg. Op onderstaande infographics staan alternatieven.

Voor laaggeletterde mensen, of met een migratie achtergrond is onderstaande infographic het duidelijkst.

De corona-tijd is pittig voor bewoners, mantelzorgers, medewerkers en bestuurders van verpleeghuizen. Het contact en de communicatie is nog niet overal op het niveau van begin 2020.

Samen met Sasha Simons en Saskia Danen van de Zorgdragers ontstond het idee een praatplaat te ontwikkelen:  “elkaar weer écht ontmoeten in het verpleeghuis”. In een gesprek van een half uur, werd duidelijk dat we een ijsbreker wilden maken. Een praatplaat om het gesprek mee te openen. Geen verwijten, maar een open dialoog. Oprechte interesse in wat het corona-virus voor de ander betekent. Het concept bespraken we met verschillende Zorgdragers en netwerkpartners. Na een waardevol gesprek over ieders zorgen, is dit het resultaat.

 

“Marieke is een snelle denker, ze kent de zorg door en door en weet in no time uit een hele brei woorden de kern te pakken en dit ook nog visueel te maken”.

Saskia Danen – de Vries, adviseur dementiezorg en oprichter Dementie academie.

Meer animaties, infographics en praatplaten: