Portfolio

Terug naar de homepage

Docent

Steeds meer professionals kiezen voor ‘een leven lang leren’. MBO verpleegkundigen willen hun HBO diploma halen. Praktijkondersteuners willen meer leren over ouderenzorg. Ook leiden we bij Avans+ internationale (Indonesische) studenten op! De studenten brengen een hoop ervaring en praktijkverhalen met zich mee. Het is inspirerend en leerzaam om hen als docent te begeleiden in hun ontwikkeling. Je leert inhoudelijk veel door er les over te geven!

Ouderenzorg is booming!

Voor mij is ouderenzorg een boeiend vakgebied, volop in ontwikkeling. De toenemende complexiteit en multi-domein problematiek. Het belang van vraagstukken op het gebied van wonen, welzijn en levensvragen. Hoe organiseer je pro-actieve persoonsgerichte zorg? Op welke manier kunnen we als maatschappij mensen met cognitieve achteruitgang het best begeleiden? Onderwerpen die ik als docent bij Avans+ graag vanuit verschillende invalshoeken benader.

Keten en netwerkzorg heeft de toekomst!

Een ander belangrijk onderwerp richting de toekomst is de keten- en netwerkzorg. Waar ziekenhuizen zeer specialistisch zijn en ligduur korter moet, is samenwerking noodzakelijk. Ontwikkelingen als interprofessioneel samenwerken, transmuraal samenwerken (tussen verschillende instellingen), wijkgericht werken én samenwerken tussen verschillende domeinen (wonen, zorg en welzijn). De student uitdagen verder te kijken dan de eigen afdeling of organisatie… dat doe ik als docent keten- en netwerkzorg. Bij voorkeur met veel praktijkervaringen en een gezonde dosis humor.