Portfolio

Terug naar de homepage

Dementie Stellingen Spel

Hét spel voor professionals die willen leren over dementie

Een op de vijf mensen krijgt dementie! Zorgprofessionals krijgen dan ook steeds meer te maken met dementie. Er is al veel kennis hierover aanwezig binnen teams zorg en welzijn. Soms is deze kennis niet up-to-date. Ook wordt kennis onderling niet altijd uitgewisseld. Terwijl je juist het beste leert van en in de praktijk! Vanuit die gedachte is het Dementie Stellingen Spel ontwikkeld. Dit spel nodigt uit tot het delen van ervaringen. De interactieve werkvorm is ook zeer goed bruikbaar voor docenten die kennis over dementie met hun studenten willen vergroten.

Dementie Stellingen Spel

Uitwisselen van kennis en ervaring

Het Dementie Stellingen Spel bestaat uit 52 kaarten, verdeeld in tien thema’s. Ieder kaartje heeft aan een kant een stelling en aan de andere kant het antwoord met een korte toelichting. Eén persoon leest de stelling voor. Ieder bedenkt tijdens de silent brainstorm zijn / haar antwoord. Hierna delen de deelnemers hun kennis en ervaringen. En wat blijkt? Verhalen die raken, zorgen voor verbinding en worden goed onthouden! En… ook heel belangrijk: er is geen winnaar of verliezer. Door een positieve sfeer leer je meer!

Het spel voor professionals die willen leren over dementie is te bestellen via dementiespel.nl.

Train-de-trainer inspiratiesessie

Na de ontwikkeling van dit spel samen met Saskia Danen, ontdekten we dat er behoefte is aan training. Hoe het spel gespeeld wordt, bepaalt de leercurve die je als team en professional doormaakt. Tijdens de training gaan we in op verschillende spelvarianten en de rol als spelbegeleider. Hier lees meer over deze training.

 

Dementie Stellingen Spel

Kaartje met stelling