Portfolio

Terug naar de homepage

Initiatiefnemer en projectleider TipTop

Ouderen wonen zo lang mogelijk thuis. Technologie kan dit vergemakkelijken. Ouderen weten deze technologie vaak niet te vinden. Ook professionals zijn hier niet vertrouwd mee. Daarom is TipTop geboren. Doel: het vergroten van kennis en verminderen van weerstand bij professionals en ouderen met betrekking tot technologie.

Zorgprofessionals hebben verschillende producten bij en met ouderen en hun netwerk uitgeprobeerd. Denk aan solo-apparatuur, een seniorentablet, medicatie dispenser, kalenderklok, gps horloge en sociale robot. In één jaar is 80 keer een product geadviseerd en gedemonstreerd. Dit leidde tot 52 proefperiodes en 32 implementaties : aanschaf/inzet in dagelijks leven. Daarover is een infographic gemaakt:

 

 

 

 

 

 

Lees het artikel in Brabants Dagblad van september 2019 >
Klik hier voor het artikel in de Eerstelijns >

Daarnaast ontwikkelde we een gezamenlijke visie en werkwijze met betrekking tot technologie. Professionals zien nu het inzetten van technologie als een mogelijke interventie. In de Eerstelijns verscheen hier een artikel over. Het innovatieteam bestond uit huisartsenpraktijken, ergotherpeuten, casemanagers dementie en wijkverpleegkundigen van verschillende organisaties. Het project is geïnitieerd door het Gezondheidscentrum Reeshof en uitgevoerd met een subsidie van VEZN: Versterking Eerstelijns Zuid Nederland.

Meer animaties, infographics en praatplaten: